23
nov-2021

Aanmelden arbeidersportret voor het Monument voor de Arbeider

Aanmelden arbeidersportret voor Monument voor de Arbeider

Op de cortenstalen wand rond de fabrieksschoorsteen de Fakkel op het DRU Industriepark is een ere-fotogalerij ingericht voor arbeiders van de ijzergieterijen en de metaalbedrijven in deze regio. In de afgelopen jaren zijn er inmiddels ruim 300 geëmailleerde arbeidersportretten geplaatst. Op deze wijze wil onze stichting de arbeider uit de lokale ijzergieterijen- en metaalfabrieken blijvend een gezicht geven.

Jaarlijks op 17 mei, de oorspronkelijke oprichtingsdag van de toenmalige DRU-fabrieken in 1754, worden, in een bescheiden maar feestelijke plechtigheid, nieuw geplaatste arbeidersportretten onthuld. Vanwege de overweldigende belangstelling in de afgelopen jaren raakte de beschikbare expositieruimte vrijwel volledig bezet. Op korte termijn wordt voor portretten beschikbare ruimte daarom opnieuw uitgebreid.

Voor de eerstvolgende plaatsing op 17 mei 2022 zijn dus opnieuw voldoende plaatsen beschikbaar. U kunt zich daarvoor nu aanmelden. Toewijzing van beschikbare plaatsen geschiedt op volgorde van aanmelding. Aanmelden kan via onderstaand e-mailadres. Voor aanvullende inlichtingen kan ook telefonisch contact worden opgenomen met de secretaris tel.nr: 06-22173155.

Portretfoto’s van goede kwaliteit kunnen na aanmelding worden aangeleverd in de laatste week van februari 2022. Deelnemers krijgen daarvan tijdig bericht. Er is dan een fotograaf aanwezig om ter plaatse een goede opname van uw eigen foto te maken zodat uw originele foto direct weer mee kunt nemen. De bijdrage voor de 2022-serie bedraagt naar verwachting € 59- per geëmailleerd portret (bxh:11×16 cm). De geëmailleerde portretten worden in sepia uitgevoerd.

De aanmeldtermijn sluit uiterlijk vrijdag 15 februari 2022. De nieuwe portrettenserie zal op dinsdag 17 mei a.s. feestelijk worden onthuld. Alle (oud)deelnemers en sponsoren ontvangen daarvoor dan een persoonlijke uitnodiging.

Namens het bestuur van St. Monument voor de Arbeider.

E-mail:                   info@monumentvoordearbeider.nl

Internet:              www.monumentvoordearbeider.nl

Telefoon:            secretaris: 06-22173155.

1

 likes / 0 Comments

ARCHIEF

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec